ua en ru

"Укравтодор" обіцяє протягом 3 місяців ліквідувати 90% ямковості на дорогах

"Укравтодор" обіцяє протягом 3 місяців ліквідувати 90% ямковості на дорогах Ям на дорогах стане менше

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") обіцяє протягом 3 місяців ліквідувати 90% ямковості на дорогах. Про це заявив начальник управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Олег Федоренко в ході свого інтерв'ю одному з центральних телеканалів України, повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Федоренко зазначив, що на сьогодні обсяг ямковості на автомобільних дорогах загального користування сягає вже 5,8 млн кв. м , проте до травневих свят кількість деформацій збільшиться ще на 20-30%.

За словами Федоренка, це пов'язано з тим, що відтаювання земельного полотна, а також перезволоження ґрунту сприяють подальшому розвитку процесів руйнування, а отже дуже важливо спрямувати всі ресурси та засоби на припинення прогресу руйнацій вже сьогодні.

Він додав, що виділення 1 млрд грн на початку ремонтно-будівельного сезону дозволить значно підвищити темпи виконання робіт, а отже підготувати мережу доріг державного значення до нового туристичного сезону майже на 90%.

Нагадаємо, 16 березня 2015 р. прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на селекторній нараді в Державній комісії з надзвичайних ситуацій анонсував низку рішень щодо підвищення безпеки на дорогах.

Зокрема Яценюк зазначив, що мінімум 1 млрд грн має бути негайно використаний "Укравтодором" для ремонту дорожнього покриття. "Я прошу міністра узяти на особистий контроль. Зима закінчилася і разом зі снігом у нас і асфальт закінчився. Тому терміново ремонт автодоріг", - заявив він.