ua en ru

Яценюк анонсував низку рішень щодо підвищення безпеки на дорогах

Яценюк анонсував низку рішень щодо підвищення безпеки на дорогах

Кабінет міністрів готує ряд рішень для підвищення рівня безпеки на українських дорогах. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюка на селекторній нараді в Державній комісії з надзвичайних ситуацій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я подивився статистику - на 22% зросла смертність на дорогах в 2014 р. Це неприпустимо. І сьогоднішнє наше засідання має на меті прийняття кількох рішень. Перше - це те, що стосується безпеки на дорогах. Я прошу міністра внутрішніх справ доповісти про те, які заходи будуть вживатися для створення патрульної служби та забезпечення відеоспостереження на всій території України за станом доріг - це перше завдання", - заявив Яценюк.

Другий завданням, за його словами, є забезпечення безпеки пасажирів мікроавтобусів. "Вони (автобуси, - ред.) повинні відповідати європейським стандартам. І відповідне переобладнання таких автобусів можливо тільки в тому випадку, якщо воно відповідає стандартам безпеки людини", - додав прем'єр.

Яценюк зазначив, що мінімум 1 млрд грн має бути негайно використаний "Укравтодором" для ремонту дорожнього покриття. "Я прошу міністра узяти на особистий контроль. Зима закінчилася і разом зі снігом у нас і асфальт закінчився. Тому терміново ремонт автодоріг", - заявив він.

Четверте завдання, за словами прем'єра, стосується залучення фінансування для обслуговування доріг місцевого значення.

"П'яте - це залучення кредитів ЄБРР на те, щоб не лише ямковим ремонтом займатися, тому що у нас одні ями латаються, інші з'являються. Загальна концепція будівництва доріг в Україні. Це робочі місця, це зайнятість для українських громадян, це доходи в бюджет", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні в ДТП під Полтавою за участю мікроавтобуса загинули 7 осіб.