ua en ru

В України немає технічної можливості повноцінно захищатися від атак безпілотників, - Гелетей

В України немає технічної можливості повноцінно захищатися від атак безпілотників, - Гелетей Фото: Валерій Гелетей (УНІАН)

Гелетей зазначив, що протидія атакам БПЛА є одним з найбільш чутливих сегментів захисту

В України немає технічної можливості повноцінно захищатися від атак безпілотників. Про це заявив глава Управління державної охорони України Валерій Гелетей в інтерв'ю УНН.

"На жаль, в Україні поки немає технічної можливості повноцінно захищатися від атак БПЛА, перехоплювати контроль над ними і знешкодити. Тому ця тема зараз апріорі для нас дуже важлива", - заявив він.

Як зазначив Гелетей, протидія атак безпілотників є одним з найбільш чутливих сегментів захисту, до викликів якого спецслужби ні України, ні багатьох інших країн світу ще повністю не готові.

"Ми в Управлінні державної охорони добре розуміємо, що такі диверсії можуть бути застосовані не тільки на складах з боєприпасами, але і в державних органах влади, на будь-яких заходах - від події на футбольному полі до масового заходу на Майдані Незалежності", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Гелетея, заходи безпеки в Калинівці (Вінницька область) не відповідали необхідному в умовах гібридної війни з Російською Федерацією рівню.