ua en ru

Заходи безпеки в Калинівці не відповідали належному рівню, - глава Держохорони

Заходи безпеки в Калинівці не відповідали належному рівню, - глава Держохорони Фото: Валерій Гелетей (УНІАН)

Гелетей заявив, що всі українські склади і сховища боєприпасів відомі спецслужбам РФ

Заходи безпеки в Калинівці (Вінницька область) не відповідали необхідному в умовах гібридної війни з Російською Федерацією рівню. Про це заявив начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей в інтерв'ю УНН.

"Події в Калинівці - це чергова спланована акція російських спецслужб, метою якої є підрив обороноздатності України. Поки немає результатів перевірки, проведеної СБУ, ГПУ і експертами, неможливо назвати винних або дати об'єктивну оцінку ситуації. Очевидно, що заходи безпеки не відповідали тому рівню, який ми повинні були б мати в умовах гібридної війни з РФ", - заявив він.

Крім того, глава відомства заявив, що всі українські склади і сховища боєприпасів відомі спецслужбам РФ і вони постійно відпрацьовують ці об'єкти.

"У таких умовах заходи безпеки повинні бути значно ефективніше. Мова йде не тільки про людський чинник або відеокамеру, яка веде спостереження вдень і вночі. Це мають бути спеціальні технічні засоби, які можуть попередити будь-які напади, в тому числі - з безпілотників", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські сапери виявили та вилучили 2 682 тис. вибухонебезпечних предметів навколо військового складу боєприпасів в Калинівці Вінницької області після вибухів на арсеналі.