ua en ru

Із України в Словаччину літаком доправляли мігрантів-нелегалів

Із України в Словаччину літаком доправляли мігрантів-нелегалів Фото: кордон України зі Словаччиною (pmg.ua)

Контрабандисти змогли доправити з України щонайменше 10 мігрантів

Поліція Словаччини виявила 4 серпня 2017 року неподалік від словацько-українського кордону місце посадки невеликого літака, яким контрабандисти змогли доправити з України 10 мігрантів. За даними речниці словацької поліції, нелегали виявилися громадянами Індії, передає DW.

Як повідомили словацькі правоохоронці, у ніч на п'ятницю прикордонники помітили, як із української території на незвично низькій висоті на територію Словаччини перелітав невеликий літак. Він сів неподалік від села Гаталова, що на сході країни.

Коли поліцейські знайшли місце посадки, літак у темряві вже встиг знову здійнятися в повітря. Поліція виявила на місці лише 10 мігрантів-нелегалів. Їх допитали та депортували назад в Україну, зазначила речниця поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники Мукачівського загону затримали нелегальних мігрантів на кордоні з Угорщиною. Зокрема йшлося про чотирьох іноземців, які мали намір незаконно потрапити до Угорщини: 43-річного громадянина Іраку, двох 24-річних громадян Палестини та 28-річного мігранта з Азербайджану.