ua en ru

Україна має серйозні проблеми з зовнішнім боргом, - Гройсман

Україна має серйозні проблеми з зовнішнім боргом, - Гройсман Фото: глава Кабміну Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

При цьому прем'єр підкреслив, що Україна пройшла антикризовий етап

Україна має серйозні проблеми з зовнішнім боргом. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас не стало менше викликів. Ми маємо серйозні проблеми з точки зору обслуговування зовнішніх боргів. Не ми з вами їх брали, але ми маємо їх повертати. Ми маємо сьогодні сформований державний борг з 2007 по 2014-й: 60 млрд доларів. 46 млрд доларів за той період, який я щойно зазначив, були запозичені ззовні, але ніхто - ні Україна, ні українці цього не відчули", - заявив Гройсман.

Він наголосив, що Україна пройшла антикризовий етап.

"Треба зазначити, що за 2014-2015 рік наша держава пережила величезні випробування з точки зору соціально економічних питань, які є надзвичайно чутливими для українських громадян. Наше завдання було забезпечити початок економічного зростання. Сьогодні, коли пройшли ці два роки, ми можемо сказати, що ці два роки не були простими. Ми пройшли антикризовий етап", - додав він.

Нагадаємо, раніше глава Мінфіну Олександр Данилюк повідомляв, що Кабінет міністрів України планує до 2020 року скоротити рівень державного боргу з до 60% від ВВП.