ua en ru

З України планують запустити авіарейси до Катару та Кенії

З України планують запустити авіарейси до Катару та Кенії Фото: літак (flickr.com/Matthijs van Wageningen)

Державіаслужба може дозволити українським компаніям літати за новими напрямами

Українські авіакомпанії можуть почати польоти за новими напрямами до Кенії, Катар і Китаю. Це випливає з порядку денного засідання комісії по розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній, яке відбудеться у Державній авіаційній службі 26 жовтня.

Зокрема, авіакомпанія "Браво" подала в Державну авіаційну службу заявку на право виконання з 29 жовтня 2017 року по 31 березня 2018 року двічі на тиждень чартерних рейсів в Момбасу (Кенія).

Крім того, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" просить надати їй право на виконання регулярних рейсів у Доху (Катар) та Ізмір (Туреччина). У разі задоволення заявок, МАУ зможе почати експлуатувати обидва напрямки з 1 листопада 2017 року на невизначений термін. В Катар МАУ має намір літати два рази в день, а в Ізмір - один раз в день. Крім того, МАУ просить надати їй право на чартерні польоти до Саньї (Китай), де розташований курорт

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує, що авіарейси Ryanair з'являться в Україні не пізніше осені 2018 року.