ua en ru

З України екстрадували турка, якого звинувачують у фінансуванні тероризму

З України екстрадували турка, якого звинувачують у фінансуванні тероризму Фото: ГПУ (google maps)

Громадянина Туреччини екстрадували до Франції

За сприяння прокуратури у Францію екстрадовано громадянина Республіки Туреччина, якого звинувачують у фінансуванні тероризму. Про це повідомляє прес-служба генеральної прокуратури України.

"За результатами перевірки, проведеної прокуратурою Львівської області, 07.04.2017 Міністерством юстиції України прийнято рішення про видачу у Французьку Республіку громадянина Республіки Туреччина з застосуванням спрощеного порядку", - повідомили в ГПУ.

У перших числах червня засуджений турок вибув з Львівської установи виконання покарань №19 для передачі компетентним органам Французької Республіки.

У ГПУ повідомили, що 03.02.2017 у Львові працівники прикордонної служби затримали громадянина Республіки Туреччина, яка розшукується компетентними органами Французької Республіки для виконання вироку Апеляційного суду міста Парижа. При цьому, він був засуджений до чотирьох років позбавлення волі за скоєння злочинів, пов'язаних з фінансуванням тероризму.

Нагадаємо, раніше за клопотанням прокуратури в Україну з Єгипту екстрадували мешканку Рівного, яку розшукували у зв'язку з підозрою у скоєнні жорстокого вбивства.