ua en ru

В Украине почти на 3% упал индекс "Украинской биржи"

В Украине почти на 3% упал индекс "Украинской биржи" Фото: торги на біржі (pixabay.com)

Обвал на світових фондових ринках вплинув на "Украинскуюбилжу"

Індекс UX, що відслідковує вартість блакитних фішок "Української біржі" впав майже на 3%. Про це йдеться в дослідженні ресурсу Finclub.

зокрема, повідомляється, що глобальний розпродаж на біржах докотилася і до України. Індекс "Української біржі", знизився на 2,98%.

Сильно впали в ціні акції таких компаній, як Донбасенерго (-8,78%) і Укрнафта (-4,72%). Акції Мотор Січ впали на 3,93%, Центренерго - на 3,85%. Райффайзен Банк Аваль подорожчав на 0,94%.

Нафту, що падала три сесії поспіль, повернулася до зростання після публікації галузевих даних про несподіване зменшення запасів у США.

Світові ринки акцій повернули частину понесених в ході глобальної розпродажі втрат. У США стався "відскік", викликаний рекомендації "купувати на обвалах", однак вони відступили від внутрішньоденних піків на тлі зниження ф'ючерсів на S&P 500.

Також дорожчають казначейські папери США, ієна і золото. Биткоин, який вперше з жовтня опускався нижче 6 тис доларів, торгується вище 7,5 тис доларів.

загалом зниження фондових індексів, що почалося ще минулого тижня, в понеділок вийшло з-під контролю і переросла в повноцінний обвал.

зокрема, о 15:00 за Нью-Йорку (22:00 за київським часом) на ринку почався справжній панічний обвал. Індекс Dow Jones втратив 1000 пунктів за 15 хвилин і закінчив день в мінусі на 4,6%.

Раніше індекс Dow Jones впав на 2,5% 2 лютого і ще на 4,6% у понеділок, 5 лютого.

За підсумками торгів S&P 500 впав на 4,1%. За два дні капіталізація індексу скоротилася на 6,3% - рекордно з серпня 2011 року, а вхідні в нього компанії подешевшали на 1,5 трлн доларів.

Вчора, 6 лютого вранці, за американськими ринками пішли азіатські. Зокрема японський Nikkei впав на 6,6%, китайський Hang Seng на 5%, Shanghai Composite — на 2,2%.

за Причиною падіння, яке почалося в п'ятницю, стало швидке зростання прибутковості американських держоблігацій і пов'язані з ним побоювання зростання інфляції і підвищення процентної ставки ФРС. Однак у понеділок прибутковість 10-літніх паперів США, навпаки, впала.

Втім, як вважають аналітики, фундаментальних причин для такого різкого падіння зараз немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті великого падіння фондового ринку США 5 лютого 2018 року 500 найбагатших людей світу втратили 114 млрд доларів, передає Bloomberg з посиланням на дані рейтингу Bloomberg Billionaires Index. Повідомляється, що від падіння фондового ринку сильніше за всіх постраждав керівник американської інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, який за день втратив 5,1 млрд доларів, а його статок скоротився до 85 млрд.