ua en ru

Україна сьогодні відвідає міністр оборони Латвії

В Україну з робочим візитом прибуває міністр оборони Раймонд Вейоніс. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Латвії.

Вейоніс, який буде з робочим візитом у Києві по 24 вересня, зустрінеться з міністром оборони України Валерієм Гелетеєм для обговорення позиції Латвії щодо забезпечення підтримки українських Збройних сил. "При цьому Міноборони Латвії висловлює підтримку зусиллям України щодо захисту своєї територіальної цілісності", - йдеться в повідомленні.

24 вересня Вейоніс відвідає XI Міжнародну спеціалізовану виставку "Зброя та безпека", яка проходитиме в Києві із 24 по 27 вересня і збере розробників зброї, виробників і постачальників на демонстрації новітніх розробок у галузі озброєнь.

Глава Міноборони Латвії також відвідає об'єкти військової інфраструктури в Україні.

Нагадаємо, 2 вересня уряд Латвії підтримав рішення НАТО інвестувати у створений Цільовий фонд для забезпечення здатності України щодо поліпшення логістики, управління розвитку елементів і кіберсфери в обороні.

Як повідомлялося, з початку ескалації ситуації в Україні притулку в Латвії попросили трохи більше 30 українців.

Раніше Латвія заявила про відправку до України своїх поліцейських для розслідування участі латишів у конфлікті на Донбасі.