ua en ru

В Україну з робочим візитом прибуде голова МЗС Норвегії

В Україну з робочим візитом прибуде голова МЗС Норвегії Фото: Іне Еріксен Серейде (facebook.com patriotyorgua)

Глави МЗС України та Норвегії обговорять шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі

В Україні з робочим візитом 4-6 вересня 2018 року перебуватиме міністр закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде. Про це повідомляє МЗС України на своєму сайті.

Вказано, що метою візиту норвезького міністра є подальша розбудова українсько-норвезького співробітництва.

"Метою візиту глави зовнішньополітичного відомства Норвегії є подальша розбудова українсько-норвезького співробітництва у повній відповідності до відносин рівня міждержавного партнерства", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у рамках візиту планується проведення переговорів керівників зовнішньополітичних відомств України та Норвегії.

"Важлива увага під час переговорів приділятиметься розбудові політичного діалогу, зміцненню позитивної динаміки торговельно-економічних відносин, залученню норвезьких інвестицій, а також ефективній реалізації проектів допомоги уряду Норвегії у здійсненні реформ в Україні", - сказано у повідомленні.

Також підкреслюється, що міністри обговорять шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією, та приділять увагу поглибленню взаємодії з метою протидії загрозам в Європі.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, у травні прес-служба Верховної ради України анонсувала, що міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Серейде і глава норвезького парламенту Тоне Вілхелмсен Треен восени відвідають Київ з робочим візитом.

У липні Норвегія підтримала декларацію США по Криму, в якій Штати закликали Росію припинити анексію півострова.