ua en ru

В Україну не пустили німецького журналіста, який їхав в Одесу на 2 травня

В Україну не пустили німецького журналіста, який їхав в Одесу на 2 травня Фото: німецький журналіст і письменник Сааді Ісаков

Його захисником виступив адвокат активістів так званого "антимайдану"

Німецького журналіста і письменника Сааді Ісакова, який приїхав в Україну висвітлювати мітинги і траурні заходи 2 травня в Одесі, не пустили на територію країни. Про це ТАСС повідомив адвокат у справі 2 травня Кирило Шевчук, який представляє інтереси активістів так званого "антимайдану".

"Сааді Ісакову при проходженні паспортного контролю заборонили перетинати кордон України без пояснення причин. Зараз він перебуває в транзитній зоні, а о 23:00 його відправлять назад у Німеччину", - сказав він.

Шевчук також зазначив, що журналістові заборонили зустріч із адвокатом, не вручили документального пояснення причин заборони в'їзду в країну, а також позбавили права оскаржити таке рішення.


Надалі Ісакову, за словами захисника, надали документ, в якому в якості пояснення заборони було названо рішення уповноваженого органу, зокрема Служби безпеки України (СБУ). Причини рішення СБУ при цьому не були вказані.

Як пояснив адвокат, Ісаков звернувся до нього за допомогою, оскільки приїхав з метою висвітлити події 2 травня в Одесі, а також прояснити ситуацію в суді у справі 2 травня проти активістів "антимайдану".

"Ми повинні були з ним зустрітися, бо Сааді цікавився ходом судового розгляду у справі 2 травня, в якому я виступаю адвокатом. Після того, як його не пустили в країну, Сааді попросив допомогти йому в цій ситуації", - розповів Шевчук.

Нагадаємо, раніше СБУ заборонила на 5 років в'їзд в Україну поляку Томашу Мацейчуку, який відомий своєю активною участю у поширенні російської пропаганди в Європі.