ua en ru

В Україну приїжджає делегація представників держав-учасниць ОБСЄ

В Україну приїжджає делегація представників держав-учасниць ОБСЄ Фото: в Україну приїздить делегація ОБСЄ

Представники ОБСЄ проведуть зустрічі з головою МЗС, керівництвом Верховної Ради і АП

В Україні 28–31 травня перебуватиме делегація постійних представників держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Відні з метою ознайомлення із станом врегулювання бойових дій в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Також відзначають, що представники ОБСЄ планують ознайомитись з діяльністю Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

Під час візиту відбудуться зустрічі делегації з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, керівництвом Верховної Ради й Адміністрації Президента України, представниками громадянського суспільства.

"Постійні представники відвідають також райони поблизу лінії розмежування на Донбасі, зокрема м. Краматорськ та Слов’янськ, де ознайомляться з роботою регіонального відділення СММ, ходом реалізації гуманітарних проектів для внутрішньо переміщених осіб, масштабами руйнувань внаслідок обстрілів незаконними збройними формуваннями цивільної інфраструктури та житлових районів, а також неспростовними доказами безпосередньої участі Росії у військових діях на Донбасі", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, Олександр Хуг заявив, що на Донбасі з початку року загинули 44 мирних жителі.