ua en ru

В Україну приїхали світові ресторанні мережі і гуру франчайзингу

В Україну приїхали світові ресторанні мережі і гуру франчайзингу

Наймасштабніша подія ресторанного франчайзингу в Україні – Міжнародний форум FRANCHITHINK – пройшов 30 листопада 2017 року в КВЦ "Парковий". Унікальний формат заходу зібрав на одному майданчику представників франчайзингових мереж, інвесторів, постачальників, а також інших експертів ресторанного ринку України, країн СНД, США, Великобританії, Західної, Східної Європи та Азії.

FRANCHITHINK 2017 – це понад 1600 осіб, 5 доповідей міжнародних спікерів, панельна дискусія з експертами ринку, 14 годин освітньої сесії, 20 презентацій франшиз в зоні BUY і 30 ресторанних франшиз на території EXPO.

На головній сцені форуму поділилися своїми історіями успіху До Маріо. Бауер, член ради Директорів міжнародного франчайзингу, а також член Виконавчого ради Vapiano SE; Бенджамін Саймон, віце-президент великої мережі ресторанів швидкого обслуговування carl's Jr; Федір Овчинников, засновник і співвласник міжнародної мережі "Додо Піца"; Деніз Косан, засновник Walter's Coffee Roastery; Ольга Елисева, операційний директор бренду KFC в Центральній і Східній Європі, Росії та країнах СНД

"Це дійсно визначна подія і найбільш вражаюча сцена, на якій я коли-небудь виступав. Я думаю, що дуже важливо говорити про франчайзинг і підтримую подібні заходи по всьому світу, тому що допомогти знайти правильного партнера і відповідний бренд для свого бізнесу, познайомити франчайзі і франчайзера на одному майданчику – це одна з найважливіших задач даної галузі", – поділився своїми враженнями про форум FRANCHITHINK член Виконавчої ради Vapiano SE Маріо ДоБауер.

Крім учасників ринку ресторанного франчайзингу, форум зібрав підприємців, які придивляються до купівлі ресторанної франшизи, а також власників чинного ресторанного бізнесу, зацікавлених у розвитку бренду своїх закладів. Для них на освітніх майданчиках CREATE та THINK запрошені експерти розповіли про масштабування бізнесу і розвитку бренду по франшизі, вихід на міжнародні ринки, залучення інвестицій, маркетингових стратегіях, підбір персоналу, контроль якості та сервісу. Тут своїм досвідом поділилися з гостями Ольга Йолтуховская, Мирослава Козачук, Олександр Мусатов, Максим Пручай, Олена Ісаєва, Надя Перевізник, Юлія Чеснокова, Тарас Середюк, Катерина Стародубцева та інші.

В Україну приїхали світові ресторанні мережі і гуру франчайзингуВ Україну приїхали світові ресторанні мережі і гуру франчайзингуВ Україну приїхали світові ресторанні мережі і гуру франчайзингу

У зоні BUY пройшли презентації відомих у багатьох країнах світу ресторанних франшиз з України, США, Іспанії, Італії, Ірландії, Туреччини, Білорусі та Росії. Гості Форуму ближче познайомилися з бізнес-моделями таких франшиз, як: Little Caesars, KFC, SHADE BURGER, MYBOX, walter's Coffee Roastery, Pizza Firenze, Yogorino, Cantina Mariachi, Lizarran, Pizza Celentano, Smilefood, Salateira, FreshLine, Lviv Croissants, CoffeeDOOR "Майстерня карамелі", Варенична Балувана Галя, "Мафія", "Хинкальня", Georgia, CASTA, Сім'я ресторанів Дмитра Борисова. Не виключено, що деякі з представлених франшиз поповнять ресторанний ринок України вже в наступному році. Зокрема, про свої наміри відкрити перші заклади в Україні в 2018 році заявив Федір Овчинников, засновник і співвласник мережі піцерій "Додо Піца".

Він також зазначив, що розвиток франчайзингу в Україні свідчить про розвиток малого бізнесу в країні. "Франчайзинг розвивається тоді, коли починає розвиватися малий бізнес. Головний споживач франчайзингу – це малий бізнес. І якщо в Україні зараз розвивається франчайзинг, значить розвивається бізнес, і це чудово, тому що підприємці врятують світ", – зазначив Федір Овчинников.

Головна місія форуму FRANCHITHINK – показати позитивну динаміку розвитку ресторанного франчайзингу і ресторанної індустрії в цілому, а також створити умови для спілкування діючих практиків та підприємців, які роблять країну більш гостинною допомогою створення нових якісних закладів.