ua en ru

В Україну прибув балкер з вугіллям з ПАР

В Україну прибув балкер з вугіллям з ПАР Фото: вугілля

Це вже друга поставка південноафриканського вугілля, що надійшла на розвантаження в порт "Південний"

В Україну в одеський порт "Південний" 6 лютого 2016 року прибув балкер FYLA, завантажений енергетичним вугіллям з Південно-Африканської Республіки (ПАР) (порт Річардс-Бей) в обсязі 79,004 тис. тонн. Про це повідомляє прес-служба порту.

"Швартування було здійснене 7 лютого о 17:00, до глибоководного причалу №6 ДП "МТП "Південний". Це вже друга поставка південноафриканського вугілля, що надійшла на розвантаження в порт "Південний". Першу партію обсягом 168 тис. тонн 5 грудня 2015 року в порт доставив балкер Bulk China", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, розвантаження балкера FYLA стартувало 7 лютого о 22:30. Станом на ранок 8 лютого на причальний склад порту розвантажено 13 тис. тонн вантажу. Середня швидкість розвантажувальних операцій становить 20 тис. тонн на добу. Запланований час на повне розвантаження - 4 дні. Вантаж буде перевантажений у вагони і залізницею доставлений на Трипільську ТЕС.

Наголошується, що постачання вугілля здійснюється за двосторонньою угодою між ПАТ "Центренерго" та міжнародним трейдером Mercuria Energy Trading SA (Швейцарія), який був укладений у вересні 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очікувало прибуття 80 тис. тонн вугілля з Південно-Африканської Республіки (ПАР) 4-5 лютого 2016 року.