ua en ru

В Україну за уламками Boeing знову приїдуть експерти з Нідерландів

В Україну за уламками Boeing знову приїдуть експерти з Нідерландів Фото: посол Нідерландів в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер

Нідерланди знову відправлять в Україну своїх експертів за уламками Boeing

Експерти з Нідерландів знову прибудуть в Україну за уламками і особистими речами пасажирів Boeing-777, який розбився в липні минулого року в Донецькій області. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер, передає прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.

"Нам є ще над чим працювати в плані розслідування трагедії з Boeing 777. Велика операція з пошуку останків завершена, але люди, які живуть неподалік від місця трагедії, продовжують знаходити деякі речі і уламки", - розповів Кломпенхаувер.

Посол повідомив, що голова однієї з сільських рад неподалік від місця трагедії зібрав цілий вантажівка уламків та інших речей, які необхідно транспортувати в Нідерланди.

"Тому кілька співробітників посольства, зокрема поліцейський аташе, військовий аташе і деякі інші поїдуть туди і заберуть цю машину. Головний інспектор з Голландії приїде для того, щоб обстежити те, що було знайдено. Він буде базуватися в Харківській області. Це, звичайно, буде вже не в тому масштабі, як було раніше", - сказав Кломпенхаувер.

Він також уточнив, що з великою ймовірністю таку процедуру доведеться повторювати кожні три місяці.

Нагадаємо, Нідерланди опублікують остаточний звіт з розслідування аварії Boeing-777 в Донецькій області 13 жовтня.