ua en ru

Україну накриють снігопади і хуртовини. У Карпатах є загроза сходження лавин

Україну накриють снігопади і хуртовини. У Карпатах є загроза сходження лавин Фото: у Карпатах є загроза сходження лавин (facebook.com/MNS.GOV.UA)
Автор: Юлия Бойко

Сьогодні, 19 грудня 2021 року, погода в Україні буде сніжною, по всій країні очікуються хуртовини. А в Карпатах зберігається значна небезпека сходження лавин.

Зокрема, сьогодні по всій країні очікуються пориви вітру 15-20 м/с; в Карпатах 25-30 м/с. На дорогах більшості областей буде ожеледиця; вдень у північно-східній частині - хуртовини.

У Києві та Київській області 19 грудня пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця (I рівень небезпеки, жовтий). Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту.

"19 грудня, у зв'язку зі снігопадами і хуртовинами, в горах Івано-Франківської, Львівської та на високогір'ї Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в таких випадках рятувальники закликають туристів ретельно планувати похід в гори, об'єктивно оцінювати свої сили і фізичний стан, а також стежити за зміною погодних умов в Карпатах. Крім того, рекомендується реєструвати свій похід в гірських пошуково-рятувальних підрозділах.

Також синоптики зазначають, що 19-21 грудня на річках басейнів Сяну (Львівська область), Західного Бугу (Львівська, Волинська області) очікується підвищення рівнів води на 0,2-0,6 метра без загрози негативних наслідків.