ua en ru

Україну 8-10 вересня відвідає виконавчий секретар комісії про заборону ядерних випробувань Лассіна Зербо

Виконавчий секретар підготовчої комісії Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ОДВЗЯВ) доктор Лассіна Зербо відвідає Україну з 8 по 10 вересня 2013 р. для обговорення шляхів подальшого розвитку співробітництва між Україною та підготовчою комісією ОДВЗЯВ. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На запрошення міністра закордонних справ України Леоніда Кожари з 8 по 10 вересня 2013 р. відбудеться візит в Україну виконавчого секретаря підготовчої комісії Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань доктора Лассіни Зербо", - заявив Перебийніс.

За його словами, метою візиту є обговорення шляхів подальшого розвитку співробітництва між Україною та підготовчою комісією ОДВЗЯВ для підтримки глобальних зусиль для досягнення цілей ядерного роззброєння та нерозповсюдження, внеску України у справу вступу Договору в силу.

Перебийніс зазначив, що цей візит є особливо важливим напередодні участі високої делегації у заходах 68-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, присвячених питанням ядерного роззброєння та нерозповсюдження.