ua en ru

Українці виграли загальний залік чемпіонату Європи зі стрибків у воду

Українці виграли загальний залік чемпіонату Європи зі стрибків у воду Фото: збірна України зі стрибків у воду (noc-ukr.org)

При цьому в медальному заліку наша збірна посіла друге місце

Збірна України зі стрибків у воду посіла перше місце в командній першості на чемпіонаті Європи, який проходив у Києві. Про це на Facebook повідомляє Національний олімпійський комітет.

При цьому в медальному заліку збірна України посіла друге місце. Українці завоювали рекордні десять медалей: три золотих, чотири срібних та три бронзових. Вони отримали 244 очок і стали першими серед всіх збірних.

Золоті медалі у складі збірної України завоювали Ілля Кваша (метровий трамплін), пара Максим Боргів і Олександр Горшковозов (синхронні стрибки з 10-метрової вишки) і Ганна Письменська (3-метровий трамплін).

Срібло в активі у пари Вікторія Кесар/Олександр Горошковозов (командні змагання), пари Вікторія Кесар/Станіслав Оліферчик (3-метровий трамплін), пари Ілля Кваша/Олег Колодій (3-метровий трамплін) і в Іллі Кваші в особистих змаганнях на 3-метровому трампліні.

Бронзові медалі завоювали пара Валерія Люлько/Софія Лыскун (10-метровий трамплін), Анастасія Недобега (3-метровий трамплін), Олег Колодій (3-метровий трамплін).

Наша команда поступилася лише росіянам, в активі яких 11 медалей (3 золота, 6 срібних та 2 бронзи). Третє місце в загальному заліку посіли представники Великобританії, які завоювали 6 медалей (3 "золота" і 3 бронзи).

Нагадаємо, раніше Україна після чотирьох днів змагань лідирувала в медальному заліку чемпіонату Європи зі стрибків у воду.