ua en ru

Українці в різних країнах світу підтримують протести в Україні власними акціями

Українці в різних країнах світу підтримують протести в Україні власними акціями.

Українці в різних країнах світу підтримують протести в Україні власними акціями, повідомляє медіапортал української діаспори Vidia.

Так, у неділю, 19 січня, в чеському місті Брно українська громада влаштували марш центральними вулицями.

"Сьогодні вперше пройшли колоною через центральну частину міста і розповіли жителям міста про те, що зараз відбувається в Україні...В акції взяли участь чехи...Перехожі зупинялися послухати, їм давали листівки про ті закони, які 16 січня прийняли у ВР ", - розповів учасник акції Тарас Назарук.

Згідно з повідомленням, у Кракові відбулася акція з вимогою скасувати візи для українців.

Крім цього, в Нью-Йорку українська громада влаштувала театральний флеш-моб в підтримку Евромайдана. Акція солідарності відбулася в Bryant Park.

"Як було обіцяно вам і Майдану - ми буде проводити заходи по неділях, щоб показати підтримку і поширювати інформацію щодо поточної політичної ситуації в Україні", - йдеться в групі учасників акції.

Також у Канаді українці пікетували Генеральне консульство України в Торонто. Крім цього, у Ванкувері відбувся автопробіг, в якому взяли участь українці на автомобілях, прикрашених прапорами, лозунгами і синьо-жовтими кульками.

Нагадаємо, конгрес українців Канади (КУК) закликає ввести санкції проти Президента України Віктора Януковича, який підписав низку законів, що обмежують свободу слова, свободу зібрань, право на належне проведення правосуддя і свободу асоціацій.