ua en ru

Українці стали більш позитивно оцінювати ситуацію в зоні проведення АТО

Українці стали більш позитивно оцінювати ситуацію в зоні проведення АТО Фото: АТО

34% громадян вважають ситуацію на сході напруженою, але стабільною

Українці стали більш позитивно оцінювати ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це свідчить значне збільшення значення індексу оцінки ситуації на південно-сході, опублікованому в звіті компанії TNS в Україні.

У вересні він досяг максимального значення за весь 2015 рік. Але, незважаючи на це, індекс все ж залишається ближче до позначки "ситуація вибухонебезпечна".

"Практично повне дотримання режиму тиші на сході країни позитивно вплинуло на сприйняття ситуації в зоні АТО. Так, зросла частка тих, хто вважає ситуацію на сході напруженою, але стабільною, таких 34%, а також частка тих, хто вважає, що ситуація вже стабілізувалася, зараз вона становить 4%. Хорошим показником є те, що значно знизилася частка тих, хто оцінює ситуацію як напружену і вибухонебезпечну", - зазначила заступник генерального директора TNS Світлана Винославська.

Нагадаємо, у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 28 жовтня, загинув один український військовослужбовець, поранення отримали ще троє бійців.