ua en ru

Українці зможуть обміняти гривні на злоті в найбільшому банку Польщі

Українці зможуть обміняти гривні на злоті в найбільшому банку Польщі Фото: обмін гривень на злоті буде проводитися в банку PKO BP (Віталій Носач, РБК-Україна)

Українці в Польщі зможуть конвертувати гривневі банкноти в польські злоті з середини наступного тижня. Національний банк Польщі запускає програму для біженців, які зіткнулися з труднощами при обміні грошей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Національний банк Польщі (НБП) заявив, що співпрацює з найбільшим банком країни, PKO BP, щоб дозволити майже 2 мільйонам біженців, які втекли з України до Польщі, конвертувати гривні.

"У зв'язку зі значним напливом біженців з території України, які прибувають до Республіки Польща з гривнями в готівковій формі, Національний банк Польщі проводить інтенсивну підготовку, що дозволяє конвертувати гривні в злоті", - йдеться в повідомленні НБП.

Купюри номіналом 100, 200, 500 і 1000 гривень обмінюватимуться на загальну суму 10 000 гривень на людину у відділеннях PKO BP.

Багато біженців насилу купують навіть предмети першої необхідності, тому що їх заощадження в гривні не конвертуються в більшій частині Європи, а це означає, що у них немає можливості обміняти їх за розумним курсом. Це, в свою чергу, робить їх жертвами недобросовісних трейдерів, що пропонують наднизькі обмінні курси.

Європейський центральний банк працює над створенням фінансового механізму, який дозволить мільйонам українських біженців конвертувати свої заощадження в тверду валюту.