ua en ru

Українці освоюють натуральне господарство

Нестримне зростання цін на товари, в першу чергу - на продовольство, змушує українців всерйоз задуматися над питанням заміщення магазинних продуктів харчування товарами власного виробництва.

Нестримне зростання цін на товари, в першу чергу - на продовольство, змушує українців всерйоз задуматися над питанням заміщення магазинних продуктів харчування товарами власного виробництва. Звичайно, перейти на все своє - практично неможливо, а ось освоїти окремі області заміщення цілком реально. Наприклад, можна налагодити розведення птиці за допомогою побутових інкубаторів і замінити домашньої курятиною магазинне м'ясо, яке не тільки дороге, але і не дуже корисне для здоров'я в силу змісту різної "хімії".

Що потрібно для розведення домашньої птиці?

Освоїти домашнє птахівництво, при бажанні, дуже просто. Для цього не потрібно буде цілого фермерського господарства - можна вирощувати птицю навіть в домашніх умовах, не маючи ферми, спеціального дорогого устаткування. Завдяки тому, що існують побутові інкубатори, сьогодні стало можливо займатися розведенням птиці навіть в умовах міської квартири. Такі пристрої зовні нагадують собою кейси або невеликі валізи, оснащені спеціальними лотками для розміщення яєць, які займають зовсім небагато місця, незважаючи на свою значну місткість. В одному такому інкубаторі може одночасно поміщатися 70, 100 і більше яєць. Це значить, що за один інкубаційний період разводчік птиці отримає такий приплід, якого дуже важко домогтися в природних умовах - хіба що, за умови наявності великої птахоферми.

Як працюють побутові інкубатори?

Устаткування для штучної інкубації яєць створено спеціально для того, щоб кожен бажаючий - професіонал або новачок - міг займатися розведенням птиці в побутових умовах. Для цього не потрібні квочки - їх функції виконує сучасне високотехнологічне обладнання. Сутність інкубаторів - це пристрої, за допомогою яких максимально точно імітується природна середу висиджування яєць. Спеціальні тепло-нагрівальні елементи створюють всередині інкубатора оптимальну температуру і утримують її на потрібному рівні протягом усього періоду дозрівання пташенят всередині яєць. Також за допомогою мікрокліматичного обладнання регулюється вологість і рівень освітленості. Для найбільш ефективного, швидкого і безпечного дозрівання пташенят в інкубаторах забезпечується повна темрява - як того і вимагають природні умови.