ua en ru

Українці звернули увагу на аграрну партію, - соцопитування

Відкриттям цієї передвиборної кампанії стала політична партія "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ". Згідно з даними SOCIS, серед людей, що визначилися, що віддадуть свої голоси за партію, яка лише нещодавно з'явилася в українському політикумі, тільки в центрі країни вже готові проголосувати близько 1% українців. Про це свідчать нові дані рейтингу політсил, які заявили про участь у дострокових парламентських виборах, оприлюднені центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS.

За словами аналітика аграрного ринку Китаєва Андрія, це пояснюється тим, що партія "Заступ" зайняла нішу, яку більшість політиків ігнорували.

"Деякі політики в своїх програмах виділили всього кілька абзаців аграрній галузі. Поки тільки одна партія повністю сфокусувалася на аграрній темі. Я кажу про нову політсилу "Заступ". Крім того, в її складі немає розтиражованих імен, які скомпрометували себе корупцією", - зазначив Китаєв.

Політолог Андрій Бузаров вважає, що з урахуванням темпів, якими зростає популярність партії "Заступ", у неї є всі шанси не тільки пройти в парламент, але вона може потрапити в п'ятірку лідерів.

"Ймовірно, підтримка "Заступа" буде рости за рахунок відтоку голосів від "Батьківщини", яка не виправдала сподівань виборців і Олега Ляшка, чий радикалізм вже всім починає набридати", - резюмував Бузаров.

Згідно з результатами дослідження, прогнозовано найвищу позицію займає Блок Петра Порошенка. Він лідер передвиборної гонки.

Серед аутсайдерів - Комуністична партія України (2,9%), об'єднання "Самопоміч" (2%) та Партія регіонів (1,9%).