ua en ru

Українці розпочали в Португалії безстрокову акцію на підтримку Савченко

Українці розпочали в Португалії безстрокову акцію на підтримку Савченко Фото: українці розпочали в Португалії безстрокову акцію на підтримку Савченко

Акція проходить під російським посольством

Українці Португалії розпочали безстрокову акцію під посольством Росії в Лісабоні з вимогою негайного звільнення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, передає "Радіо свобода".

Повідомляється, що першим днем, у який місцева влада дозволила мітинг, стало 8 березня. Ініціатори твердять, що акція під російським посольством "тепер буде повторюватися кожного дня, скільки буде тривати голодування Надії".

Українські громадські організації в Португалії також звернулися з листами до президента та міністра закордонних справ країни з проханням їхнього термінового втручання в процес визволення Надії Савченко з нелегального ув'язнення в Росії.

Нагадаємо, група депутатів Європейського парламенту закликала верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріку Могеріні ввести персональні санкції проти президента РФ Володимира Путіна і ще 28 осіб через незаконне відношення Росії з українкою Надією Савченко.