ua en ru

Валенса: українці - дуже мстивий народ

Валенса: українці - дуже мстивий народ Фото: Лех Валенса

Валенса вважає, що Путіна треба переконати зупинитися, оскільки "вбивства продовжуватимуться ще сто років"

Колишній Президент Польщі, лідер руху "Солідарність" Лех Валенса вважає, що українці - дуже мстивий народ. Про це Валенса заявив в інтерв'ю "Радіо Польща".

"В країнах, які він (Президент Росії Володимир Путін - ред.) захоплює, буде зростати опір. Україна, наприклад. Українці - це дуже мстивий народ. Вбивства продовжуватимуться ще сто років. Навіщо все це і Росії, і нам усім? Потрібно переконати Путіна в тому, що йому потрібен не програш, а перемога. Я хочу зустрітися з Путіним. Я повинен поговорити з ним і його переконати. Не перемогти, а переконати, - заявив Валенса.

Крім того, він повідомив, що хотів би включити Росію в Європу.

"Я в будь-який час дня і ночі готовий почати розмову з Путіним. Потихеньку або публічно. Мені важливо включити Росію в Європу чи Європи в Росію. Головне, щоб ми разом почали будувати. Потрібно дати Путіну шанс, вислухати його аргументи, пам'ятати про те, що у Росії свої інтереси. Я не хотів би їх обмежувати. Але ми повинні будувати! Так що я чекаю пропозицій", - додав Валенса.

Він також повідомив, що можлива війна Росії з Польщею сьогодні є безглуздою.

"Приходить кінець епосі силових рішень. Захід вже не хоче мати з цим нічого спільного, а Росія, яка відстає ментально на кілька десятків років, все ще знаходиться в тій епосі", - підкреслив Валенса.

Нагадаємо, Президент Польщі Анджей Дуда виступив за розміщення військових баз НАТО в Східній Європі.