ua en ru

У мене достатньо можливостей запропонувати план дій по виходу України з кризи, - Коновалюк

Кандидат на пост Президента України Валерій Коновалюк в інтерв'ю американській телекомпанії NBC отметил, що його візит до США покликаний зміцнити спілкування між усіма країнами, яких стосується конфлікт в Україні.

"Нинішня влада в Україні слабка, вона не впливає на ситуацію в належній мірі і не в змозі подолати наростаюче протистояння в суспільстві. Україна вже сьогодні несе колосальні втрати не лише економічні. Конфлікт переростає в численні людські жертви серед мирного населення. Трагедія, яка кілька днів тому сталася в Одесі, тому підтвердження", - заявив Коновалюк.

Політик зазначив, що Україна сьогодні перебуває у стані громадянської війни і конфлікт наростає, проходить спецоперація.

"Для боротьби з радикалізмом застосовується армія. Це вкрай негативно впливає на стан українського суспільства, яке руйнується за рахунок прояву екстремізму і тероризму. Я переконаний - передумови для такого протистояння були створені тим, що серйозні проблеми не розглядалися роками, тому і зараз вони не знаходять рішення", - підкреслив кандидат в Президенти.

За словами Валерія Коновалюка, в геополітичній боротьбі Заходу і Росії Україна стає полігоном.

"Моя позиція, як політика, як кандидата в Президенти спрямована на те, щоб і США, і Росія рівновіддалились із зони конфлікту і дали можливість нам, українцям, вирішувати свої внутрішні проблеми. Я думаю, що для України і США важлива система паритетних відносин.

Мій візит у США спрямований на те, щоб донести позицію українського народу, його настрою - відносини між США і Росією є тим самим ключем, рішенням тієї глибокої проблеми, яку зараз переживає український народ", - підкреслив Коновалюк.

На думку політика, український парламент протягом кількох років був каталізатором конфлікту, який перенісся в подальшому на територію всієї країни.

"Цей парламент втратив легітимність і довіру народу. Думаю, за останні два місяці багато переконалися в тому, що Верховна Рада абсолютно не впливає на ситуацію в країні і не здатна якимось чином виробити умови, при яких були б досягнуті компроміс і консолідація українського народу", - сказав Коновалюк.

На думку Коновалюка, Україна зараз знаходиться на дуже важливому історичному рубежі. Ці вибори не тільки можуть визначити ім'я майбутнього Президента, але і зможуть відповісти на питання, чи збережеться Україна як держава?

"Я переконаний, що дострокові парламентські вибори дадуть можливість українському суспільству активно брати участь у політичному житті країни та сформулювати чіткі пріоритети розвитку держави та формування як внутрішньої, так і зовнішньої політики", - заявив Коновалюк.

Коновалюк процитував слова Дж. Кеннеді, який сказав, що політик відрізняється від державного діяча - «політик думає про майбутні вибори, а державний діяч про майбутні покоління".

"У мене достатньо можливостей не тільки брати участь у президентських виборах, але й запропонувати план дій по виходу України з кризи. Це той план мирних ініціатив, який допоможе і Україні, і світовій спільноті подолати цей важкий криза, яка загрожує вилитися у часи Холодної війни", - заявив в інтерв'ю Коновалюк.