ua en ru

Українці повинні брати участь у вирішенні доленосних для країни питань, - Симоненко

У період, коли на території країни ведуться військові дії і проливається кров, всі доленосні питання необхідно вирішувати при підтримці громадян України, при цьому слухати тих, хто живе і на заході, і на сході. Про це в ході звернення до народу в ефірі "Першого національного" заявив кандидат у Президенти Петро Симоненко.

Від зазначив, що незалежно від того, в якому куточку країни живе громадянин України, він повинен отримати захист з боку держави і підтримку у вирішенні всіх проблем щодо тих чи інших конституційних прав.

"Комуністи переконані, що сьогодні - той час, коли всі доленосні питання необхідно вирішувати за підтримки українських громадян. Ми повинні проводити референдуми, плебісцити, щоб ви були активні", - зазначив лідер Компартії.

Він підкреслив, що політикам необхідно проявити сміливість і заявити, що Україна знаходиться на межі втрати суверенітету та територіальної незалежності.

"Ми повинні розуміти, що головною причиною цих бід, того, що Україна втрачає свій суверенітет, є існування в країні олігархічного клану. За цю систему влади, яка забезпечує нові джерела збагачення, продовжують боротися олігархи України. Заради цього вони кинули у вогонь війни народ України", - констатував Симоненко, додавши, що сьогодні кожен громадянин України, думаючи про майбутнє, хоче забезпечити мир і спокій у країні.

Лідер КПУ заявив, що нині на території країни вибухнула війна, гинуть люди і проливається кров. А щоб припинити протистояння, необхідно почути тих, хто живе і на заході і на сході.

"Ми - громадяни єдиної країни, і щоб врятувати її територіальну цілісність і забезпечити розвиток, потрібно почути кожного", - додав лідер КПУ.