ua en ru

Українцям у Польщі загрожує 20 років в'язниці за транспортування наркотиків

Українцям у Польщі загрожує 20 років в'язниці за транспортування наркотиків Фото: наркотики (pk.gov.pl)

Група діяла на території ЄС, України та Росії

Трьом громадянам України в Польщі загрожує 20-річний тюремний термін за транспортування наркотиків. Про це повідомляє Польське радіо.

Як повідомляється, Національна прокуратура в Ряшеві 30 квітня 2018 внесла в Окружний суд в Перемишлі обвинувальний акт проти двох чоловіків: 39-річного та 46-летннего і однієї жінки: 34-річного віку. Всі вони є членами організованої злочинної групи.

Польський прокурор звинувачує українців в участі в організованій злочинній групі, яка діяла на території Європейського Союзу, а також України та Росії. Зловмисники вивозили з території ЄС в Україну великі партії наркотиків.

Попалися злочинці при прикордонний і митний контроль на прикордонному пункті пропуску "Корчова-Краковець" при спробі ввезення з Польщі в Україну смоли каннабісу загальною вагою 237 кг.

Наркотики з Іспанії в Росію возили "кур'єри». Їх ховали в спеціальних конструкціях легкових автомобілів марок BMW X6 і BMW X5 з українською реєстрацією.

Українцям у Польщі загрожує 20 років в'язниці за транспортування наркотиків

Фото: спеціальний тайник для перевезення наркотиків (pk.gov.pl)

Нагадаємо, нещодавно у пункті пропуску "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Київської митниці ГФС при проведенні вибіркового митного контролю виявлено 5 кг кокаїну, який прибув з Південної Америки.

Наркотик намагався ввезти громадянин України, який виявився хакером, засудженим на 8 років владою США за привласнення 15 млн доларів.