ua en ru

В аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїну

В аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїну Фото: співробітник митниці ГФС (sfs.gov.ua)

Наркотик був замаскований під роликові ковзани і прибув з Південної Америки

У пункті пропуску "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Київської митниці ГФС при проведенні вибіркового митного контролю виявлені 5 кг кокаїну, який прибув з Південної Америки. Про це повідомляє прес-служба ГФС.

Як повідомляється, увагу митників привернув вантаж, який був заявлений як "Зразки роликових ковзанів, призначені для власного користування ..." і прибув з Панами. Однак, співробітники митниці вирішили, що таке відправлення не характерно і не типово для даного регіону, і вирішили провести його огляд.

Як виявилося, таким чином мешканець Києва намагався ввезти в нашу країну з приховуванням від митного контролю наркотичну речовину, замовивши собі в одній з країн Південної Америки спортивний інвентар, у якому досить надійно і приховав контрабанду.

Під час перевірки однієї з коробок був виявлений поліетиленовий пакет прямокутної форми з вмістом пресованої порошкоподібної речовини білого кольору, яка згідно експрес-аналізаторів наркотичних засобів, містить у своєму складі наркотичний засіб кокаїн.

В аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїнуВ аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїнуВ аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїнуВ аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїнуВ аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїнуВ аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїнуВ аеропорту "Бориспіль" виявлені 5 кг кокаїну

Фото: співробітники митниці виявили контрабанду 5 кг кокаїну (sfs.gov.ua)

У ході огляду в бічних стінках інших картонних коробок було виявлено 36 поліетиленових пакетів прямокутної форми різної ваги і розмірів з аналогічним вмістом.

В слідчі органи СБУ Києва та Київської області направлено повідомлення про ознаки кримінального злочину передбаченого ст. 305 КК України. Зараз співробітниками СБУ проводяться невідкладні слідчі заходи.

Нагадаємо, в кінці квітня в аеропорту Одеси у пасажира вилучили партію наркотиків (імовірно кокаїн) на 400 тис. доларів.