ua en ru

Українцям дали 1,3 млн запрошень на працю у Польщу у 2016 році

Українцям дали 1,3 млн запрошень на працю у Польщу у 2016 році Фото: в Польщі розповіли, скільки видали українцям запрошень на роботу

Остаточні дані за 2016 рік будуть доступні у лютому

Міністерство у справах сім'ї, праці та соцполітики Польщі повідомляє, що у 2016 році країна видала для громадян України близько 1,3 мільйона запрошень на тимчасову роботу. Про це передає ВВС Україна, посилаючись на офіційні дані прес-служби міністерства.

"За попередніми підрахунками, кількість дозволів на постійну працю для громадян України у 2016 році становить понад 125 тисяч, а число виданих запрошень на тимчасову працю - більше 1,3 мільйона", - сказано у відповіді.

При цьому зазначається, що остаточні дані за 2016 рік будуть доступні у лютому.

У відомстві наголосили, що кількість працівників, які реально приїхали на роботу до Польщі минулого року, відрізнятиметься від кількості виданих запрошень. Зазначається, що багато працівників могли отримати більше одного запрошення. У міністерстві порахували, що в середньому на одного працівника може бути 1,5 запрошення. Крім того, деякі претенденти на роботу могли не отримати польську візу або не заїхали до країни.

З іншого боку, ця статистика не рахує громадян України, які не мають отримувати дозволів і вільно працюють у Польщі. Це ті, хто постійно проживає у Польщі, власники карти поляка, студенти та випускники очної форми навчання у країні.

Нагадаємо, у жовтні минулого року повідомлялося, що у Польщі приблизно працює мільйон громадян України.