ua en ru

Українську журналістку Варфоломеєву півроку утримували в одиночній камері

Українську журналістку Варфоломеєву півроку утримували в одиночній камері Фото: українську журналістку Варфоломеєву півроку утримували в одиночній камері

У даний момент Варфоломеєву везуть в реабілітаційний центр "Феофанія"

Українську журналістку Марію Варфоломеєву, яка більше року перебувала в полоні бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР), півроку утримували в одиночній камері. Про це заявила сама Варфоломеєва, повідомляє Hromadske.tv.

Як повідомляється, в даний момент Варфоломеєву везуть в реабілітаційний центр "Феофанія" у Києві.

Як повідомляє "112 Україна", радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що Варфоломеєва знаходиться у важкому моральному стані після часу, проведеного в полоні.

"Переживши такі події, вона як жінка, як молода жінка буде якийсь час намагатися перебувати в комфортному стані. І прошу й вас, як журналістів, поважаючи її розуміти, що вона в досить важкому моральному стані, в тому сенсі, що вона пережила події досить важкі, і вона більше року перебувала там. Її звинувачували в шпигунстві, хоча ті факти, які були пред'явлені їй, вони не підпадають під жодну логіку", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 3 березня 2016 року, українська журналістка Марія Варфоломеєва звільнена з полону бойовиків на Донбасі.