ua en ru

Українська журналістка звільнена з полону бойовиків

Українська журналістка звільнена з полону бойовиків Фото: президент України Петро Порошенко

Марія Варфоломеєва звільнено з полону

Українська журналістка Марія Варфоломеєва звільнена з полону бойовиків на Донбасі. Про це у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"Журналіст Марія Варфоломеєва звільнена! Пишаюся її мужністю і силою духу!" - написав Порошенко.

ПП: Журналіст Марія Варфоломеєва звільнена! Пишаюсь її мужністю та силою духу!

Опубликовано Петро Порошенко 3 марта 2016 г.

Зазначимо, що луганська журналістка Марія Варфоломеєва потрапила в полон рік тому. В соцмережі вона постила фото, за яким бойовики зробили висновки про її причетність до "Правого сектору". Крім того, пізніше його звинуватили ще й у тому, що вона була корректировщиком артилерійського вогню 27 січня в ході обстрілу Луганська. Їй загрожувало до 15 років позбавлення волі.

Варфоломеєву обміняли на двох осіб: жінку, ім'я якої поки не розголошують, а також 20-річного хлопця, громадянина Росії, який воював на боці бойовиків.

Українська журналістка звільнена з полону бойовиків

Фото: Марія Варфоломеєва звільнена з полону бойовиків

Українська журналістка звільнена з полону бойовиків

Фото: журналістку обміняли на двох людей

Нагадаємо, повноважний представник Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що прийняття закону про амністію в Україні необхідно для того, щоб реалізувати принцип обміну полоненими у форматі "всіх на всіх".

За словами представника України в тристоронньої контактної групи Леоніда Кучми, зустріч глав МЗС "нормандської четвірки", яка пройде сьогодні, активізує процес звільнення полонених.