ua en ru

Українську сторону СЦКК очолив генерал-майор Борис Кременецький, - Міноборони

Українську сторону СЦКК очолив генерал-майор Борис Кременецький, - Міноборони Фото: Борис Кременецький

Кременецький окреслив основні завдання СЦКК

Українську сторону в Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) відтепер очолює генерал-майор Борис Кременецький. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"6 серпня в Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін відбулася планова ротація: до виконання обов'язків керівника групи української сторони приступив генерал-майор Борис Кременецький", - йдеться у повідомленні.

За словами Кременецького основними завданнями СЦКК у найближчій перспективі є реалізація рішень за результатами консультацій Тристоронньої контактної групи в Мінську, зокрема, в рамках процесів демілітаризації та відводу озброєння визначених калібрів, припинення випадків ведення вогню вздовж лінії розмежування сторін, зниження напруженості збройного протистояння, сприяння відновленню інфраструктури на Сході України та втілення в життя мирних ініціатив Президента України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі з робочої групи Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) 2 серпня потрапили під обстріл біля Світлодарська Донецької області.