ua en ru

В українській місії ООН назвали країни, які голосували проти резолюції щодо Криму

В українській місії ООН назвали країни, які голосували проти резолюції щодо Криму Фото: голосування за резолюцію по Криму (Twitter/UKR Mission to UN)

Серед них Росія, Білорусь і Сербія

Перелік 25-ти країн, які голосували проти резолюції щодо Криму, опублікували на офіційній сторінці Постійного представництва України при ООН у Twitter.

"Перелік країн, які голосували проти резолюції щодо Криму: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М’янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Сербія, ПАР, Сирія, Судан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве", - йдеться у повідомленні.

Усього 71 держава підтримала документ, 25 проголосували проти, ще 77 утрималися.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила про те, що Білорусь "продемонструвала відверто проросійську позицію", тому не можна говорити про нібито нейтральну позицію Мінська.

"Я, як український політик і як учасник переговорів в мінських групах, розцінюю вчорашнє голосування білоруської делегації у третьому комітеті ООН по резолюції по Криму, як таке, яке йде врозріз з гучними заявами про нейтральність. Це другий ніж в спину Україні", - зазначила вона.

В Мінську - "московскоє время " і північна погода, пролітає мокрий сніг. В зимову пору перший літак не о 6, а о 5... Але...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 14 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 14 листопада третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив оновлену резолюцію з прав людини у Криму.