ua en ru

В українській делегації в ТКГ з'явиться спікер, - Резніков

В українській делегації в ТКГ з'явиться спікер, - Резніков Фото: Олексій Резніков (facebook.com/alex reznikoff)
Автор: Инна Собора

Для того, щоб більше інформувати людей про роботу Тристоронньої контактної групи, буде введена посада спікера української делегації. Він буде робити всі заяви від імені українських політиків, які є в складі ТКГ.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Він зазначив, що українці мало знають про роботу Тристоронньої контактної групи, оскільки отримували "досить сухі" інформаційні повідомлення.

"Тому прийнято рішення, я про це поінформую шановну студію, про те, що зараз йде підбір, буде введено таку посаду спікера української делегації в Тристоронньої контактній групі, завданням якого буде якраз фокусувати всі сигнали, "one voice" від імені української делегації. Це висновок, який ми зробили, і ми будемо зараз виправлятися ", - сказав Рєзніков.

Раніше заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін дав інтерв'ю виданню "Страна", в якому висловився щодо необхідності проведення загальної амністії бойовиків і надання особливого статусу Донбасу для врегулювання ситуації.

Пізніше представник України в ТКГ Сергій Гармаш пояснив, що видання не опублікувало частину слів Фокіна, де він уточнює, на кого саме має поширюватися амністія.

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що не впевнений, що заяви Фокіна є позицією держави.