ua en ru

Українське головування в ОБСЄ закликає Кишинів і Тирасполь до збереження стабільності і спокою в регіоні

Українське головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) висловлює стурбованість у зв'язку з подіями, що спостерігаються останнім часом у зоні безпеки і порушують громадський спокій і стабільність в регіоні. Про це заявив діючий голова ОБСЕ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара, йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"У цьому зв'язку звертаюся до сторін із закликом утриматися від будь-яких односторонніх кроків, що могли б спричинити виникнення передумов до протистояння чи навіть спровокувати конфліктні ситуації. Закликаю сторони до підтримки порядку і стабільності в зоні безпеки, як факторів, що мають безпосередній вплив на процес придністровського врегулювання", - заявив Кожара.

Водночас, міністр позитивно оцінив досягнуту домовленість між керівництвом Кишинева і Тирасполя щодо спрощеного режиму пересування населення під час великодніх свят і поминальних днів 2013 р.

"Розраховую, що в ході наступного раунду переговорів у форматі"5+2" 23-24 травня 2013 р. в Одесі, Кишинів і Тирасполь досягнуть прогресу в погодженні документа про свободу пересування, знайдуть спільну мову з низки соціально-економічних, гуманітарних і безпекових питань", - підсумував Кожара.

Читайте також: В ОБСЄ задоволені головуванням України в організації у 2013 році