ua en ru

Український уряд готовий за безцінь продати держвласність, - Медведчук

Український уряд готовий практично за безцінь пустити з молотка держвласність і віддати в приватні руки землю, аби підлатати дірки в бюджеті. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Україській вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик нагадав, що днями міністр фінансів Наталія Яресько зустрічалася з відомим американським фінансистом Джорджем Соросом. За словами Медведчука, в ході зустрічі не так обговорювалася стабілізація економічної ситуації в Україні, як приватизація держоб'єктів.

"Яресько і не приховує, що говорили вони з біржовим фінансистом і спекулянтом "про намір уряду провести прозору приватизацію на конкурентних засадах". От тільки поняття "біржовий спекулянт" і "прозорість" так само несумісні, як Сорос і стабілізація", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Він також зазначив, що ситуація в українській економіці вкрай невтішна: за січень - квітень 2015 р. падіння промислового виробництва склало 21,5%. Експорт за той же період знизився на 34,5%. "І це порівняно з аналогічним періодом 2014 року, коли економіка України вже котилася під укіс", - підкреслив Медведчук.

За словами політика, інвестори в паніці покидають країну: тільки за I квартал поточного року обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україні скоротився на 10,2%, або на 4,65 млрд дол. У 2014 р. скорочення ПІІ склало 12,2 млрд дол., або 21%. "Думаю, для всіх очевидно, що Україна в глибокій кризі, реформ немає, а народ бідніє. І лише дві акули фінансового світу бачать стабілізацію у вітчизняній економіці і намагаються переконати в цьому українців", - резюмував він.