ua en ru

На українсько-румунському кордоні у 2016 р. запрацюють сучасні пункти пропуску

На українсько-румунському кордоні у 2016 р. запрацюють сучасні пункти пропуску Фото: Україна і Румунія

Планується запуск двох міжнародних автомобільних пунктів пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці"

На українсько-румунському кордоні у наступному році запрацюють сучасні пункти пропуску. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Найближчим часом розпочнеться будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску на ділянці кордону Україна-Румунія у рамках угоди про фінансування спільної операційної програми транскордонного співробітництва "Україна - Румунія - Молдова. За довгий час існування проекту "Розвиток інфраструктури кордону між Україною та Румунією", сьогодні розпочинається його практична реалізація і вже в 2016 році ми матимемо сучасні пункти пропуску на кордоні з Румунією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2010 році майже всі пропускні пункти на кордоні з Румунією закрили, на сьогодні з 6-ти на спільній ділянці працює лише один автомобільний пропускний пункт.

"Вже наступного року планується запуск двох міжнародних автомобільних пунктів пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці". Передбачено повне оновлення та модернізація: будівництво 7-ох сучасних павільйонів для митного контролю, 8-ми - для паспортного та 4-ох для пішоходів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що пропускна спроможність пропускних пунктів до 550 громадян на добу, 100 автотранспортних засобів на добу з них: 10 - вантажних автомобілів; 90 - легкових автомобілів та автотранспорту з обмеженою вантажопідйомністю до 3,5 т.

"Автомобільні пункти пропуску будуть оснащені сучасним спеціалізованим рентгенівським обладнанням, ваговими комплексами, системами відео-контролю та супутникового зв'язку. Окрім того в рамках реалізації проекту передбачаються проведення спільних тренінгів, навчання та спеціалізовані семінари між українськими та румунськими митниками", - повідомляють у прес-службі ДФС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін пропонує скасувати ліцензування експорту та імпорту алкоголю і тютюнових виробів.