ua en ru

Українсько-російський кордон за тиждень перетнули 518 людей у військовій формі, - ОБСЄ

Українсько-російський кордон за тиждень перетнули 518 людей у військовій формі, - ОБСЄ
Спостерігачі ОБСЄ за тиждень (12-19 листопада) зафіксували на пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" (РФ) 518 людей у військовій формі.

Спостерігачі ОБСЄ за тиждень (12-19 листопада) зафіксували на пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" (РФ) 518 людей у військовій формі. Про це йдеться у звіті місії за 19 листопада.

"Протягом звітного періоду місія спостерігала 518 чоловіків і жінок у військовому одязі, що перетинають кордон в обох напрямках. Ці люди пересмаж кордон індивідуально або в групах", - йдеться у звіті.

Спостерігачі ОБСЄ також помітили кілька козаків, які були ідентифіковані за їх традиційним хутряним шапок, а також козачим знаків відмінності. При цьому, як наголошується, ні в кого з них не було видно зброї.

Як і в попередні тижні, місія спостерігала поранених або хворих осіб, які перетинають державний кордон з України в РФ.

При цьому середня кількість в'їздів і виїздів на кордоні зменшилася з 7 523 тис. до 6 тис. 874 в день для обох пунктів пропуску за звітний період.

Зазначимо, за попередній тиждень (5-12 листопада) ОБСЄ зафіксувала на кордоні 665 людей у військовій формі.

Нагадаємо, раніше глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Эртугуль Апакан заявив, що Організація з безпеки і співпраці в Європі готова розширити свою місію на кордоні України з Росією.