ua en ru

Український ув'язнений у Сімферопольському СІЗО перерізав вени

Український ув'язнений у Сімферопольському СІЗО перерізав вени Фото: ув'язнений у СІЗО

Андрій Лугин протестував проти повторного переміщення в Мордовію

В окупованому Криму засуджений громадянин України Андрій Лугін перерізав собі вени на знак протесту проти повторного переміщення на територію Республіки Мордовія і відсутності медичного лікування. Про це повідомляє Центр інформації про права людини з посиланням на інформацію юриста ГО "Регіональний центр прав людини" Віталія Набухотного.

"Крім Лугіна, в подібній ситуації опинився інший громадянин України Юрій Михайлов, якого також було тимчасово повернуто в розпорядження слідчого ізолятора Сімферополя з території Росії. Михайлов також оголосив 24 квітня сухе голодування на знак протесту проти свого майбутнього пересування", - йдеться в повідомленні.

Їх обох планували перемістити до розпорядження виправних колоній на території РФ сьогодні, 26 квітня 2017 року. Лугін і Михайлов були засуджені ще в 2010 році вироком Апеляційного суду АРК. Вперше вони були переміщені з території Кримського півострова Федеральною службою виконання покарань РФ на територію Росії в середині 2016 року.

У березні 2017 року Лугіна привезли з Мордовії в Сімферополь для проведення слідчих дій і обіцяли залишити в Криму, а зараз знову намагаються вивезти в Мордовію.

Так, Лугін передав відкрите звернення до української влади та міжнародних інстанцій, у яких просить змусити РФ виконувати резолюцію ПАРЄ від 12 жовтня 2016 року і не вивозити його та інших засуджених з Криму і повернути Україні тих засуджених, хто цього бажає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український ув'язнений Андрій Лугін, якого утримують у Сімферопольському СІЗО, оголосив сухе голодування з 24 квітня через етапування в Російську Федерацію.