ua en ru

Український в'язень у Сімферопольському СІЗО оголосив голодування

Український в'язень у Сімферопольському СІЗО оголосив голодування Фото: Сімферопольський СІЗО

В'язня планують етапувати в Росію 26 квітня

Український в’язень Андрій Лугін, якого утримують у Сімферопольському СІЗО, оголосив сухе голодування з 24 квітня через етапування в Російську Федерацію. Про це повідомив адвокат Едем Семедляев на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Сьогодні на мою адресу надійшло звернення від громадянина України, засудженого Лугіна А.А., який міститься в Сімферопольському СІЗО. 26 квітня його планують етапувати на материк для відбування покарання. Від безвиході з завтрашнього дня він оголошує сухе голодування", - написав адвокат.

Сегодня на мой адрес поступило обращение от гражданина Украины, осуждённого Лугина А.А., который содержится в Симферопол...

Опубліковано Эдемом Семедляевим 23 квітня 2017 р.

Нагадаємо, один з фігурантів у справі "Хізб ут-Тахрір" кримський татарин Руслан Зейтуллаев оголосив безстрокове голодування.

У вересні 2016 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив до тюремних термінів чотирьох кримських татар у справі про їх нібито участь в екстремістській ісламській організації "Хізб ут-Тахрір". Зокрема Зейтуллаева звинуватили в організації "Хізб ут-Тахрір" і засудили до 7 років колонії загального режиму.