ua en ru

"Український вибір" попросив Луценка "не смішити людей" заявами про референдум

У прес-службі Громадського руху "Український вибір" прокоментували заяву лідера фракції БПП Юрія Луценка, про те, що Віктор Медведчук "привітав ідею Яценюка про народний референдум за ним же, Медведчуком, протягнутому антиконституційному закону...".

У Медведчука пов'язують подібні висловлювання лідера БПП з "спробами замаскувати гучне і неприємне "розлучення" двох найбільших фракцій проєвропейської коаліції".

"Ось тільки панові Луценку варто було б для початку розібратися в питанні, щоб не плутати божий дар з яєчнею - ідеї Віктора Медведчука, що протягом багатьох років виступає за реальне народовладдя, і ініціативу Арсенія Яценюка, який використовує референдум як тему для піару і маніпуляцій. Заява Луценка про те, що Медведчук "вітав ідею Яценюка про народний референдум за ним же, Медведчуком, протягнутому антиконституційному закону...", є плодом то фантазії, то уяви втомленого від кулуарної метушні колишнього головного "комуніста", - стверджують в "Українському виборі".

Прес-служба організації заявила, що з перших днів ухвалення закону "Про всеукраїнський референдум" Рух жорстко і непримиренно його критикував.

"У цьому Юрій Луценко міг би переконатися, якщо б не користувався джерелами "наскільки я знаю", а потрудився вивчити суть питання. Заодно б і впевнився, що це Яценюк запозичив ідеї Медведчука про референдум і народовладдя. Бути може, тоді лідер провладної фракції не опинився б у настільки неприємній і делікатній ситуації, насмішивши громадськість своїми роздумами про те, хто і кого підтримує", - уточнили у Медведчука.

В "Українському виборі" також вважають, що вираз Луценка "на жаль, страуси водяться не тільки в Австралії, але і в Україні" лідер БПП міг би адресувати собі особисто.

"Політик, який відмовляється визнавати очевидні речі - те, що Український народ більше не довіряє політикам-популістам і вимагає повернути йому гарантоване Конституцією право приймати рішення з важливих для країни питань на референдумах, - якраз найбільше нагадує страуса, що ховає голову в пісок", - йдеться в заяві Руху.