ua en ru

Український телеефір поповниться трьома російськомовними каналами з Латвії

Український телеефір поповниться трьома російськомовними каналами з Латвії Фото: украинский телеэфир (Espreso.TV)

Згідно з рішенням Нацтелерадіо, "Поверхность – інвест" запропонує до уваги глядачів фільмопоказ і спортивні передачі

Латвійські телеканали "Kino 1", "Sport 1" і "Sport 2" поповнили перелік іноземних програм в Україні, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Про це повідомили у прес-службі Національної ради телебачення і радіомовлення України (Нацтелерадіо).

Як зазначається, тепер ця трійка іноземних телеканалів може транслюватися на території України.

Як повідомив член Нацтелерадіо Сергій Костинський, рішення про внесення їх до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Євроконвенції і законодавству України, прийнято 19 листопада за пропозицією компанії "Поверхность - інвест" (Do№1839_Adaptacia.doc).

За інформацією регулятора, телеканали "Кіno 1", "Sport 1" і "Sport 2" отримали ліцензію на мовлення в Латвії: тематика першого з них - фільмопоказ, два інших пропонують увазі глядача спортивні передачі. При цьому мова програм - російська з обсягом мовлення 24 години на добу.

Телеканали «Кіno 1», «Sport 1» і «Sport 2» можуть транслюватися на території України. Рішення про внесення їх до Перелі...

Posted by Національна рада з питань телебачення і радіомовлення on 19 листопад 2015 р.

Як показав моніторинг Нацтелерадіо, дані програми не містять передач еротичного та сексуального змісту, зі сценами надмірного насильства чи жахів, а також фільмів, демонстрація яких заборонена на території України.

Український телеефір поповниться трьома російськомовними каналами з Латвії

Раніше Нацрада підготувала зміни в методику розрахунків ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення. У жовтні Нацтелерадіо повідомило про відновлення радіомовлення в Криму.

Нагадаємо, напередодні Держкіно заборонило ще два російських серіали в Україні.