ua en ru

Нацтелерадіо підготував зміни в методику розрахунків ліцензійного збору

Нацтелерадіо підготував зміни в методику розрахунків ліцензійного збору Фото: голова Нацради Юрій Артеменко

Пропозиції будуть передані в комітет, а потім в Кабмін

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 12 листопада затвердила пропозиції щодо внесення змін у методику розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацтелерадіо.

"Національна рада на засіданні 12 листопада затвердила пропозиції щодо внесення змін у Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив член Національної ради Олег Черниш, діюча методика була затверджена в 2011 р. і сьогодні не зовсім відповідає вимогам часу. Зміни в неї були напрацьовані робочою групою щодо діяльності провайдерів програмної послуги, що працює при регуляторному органі. В запропонованій редакції Методики враховано принцип технологічної нейтральності при ліцензуванні провайдерів. Крім того, з'явиться можливість ліцензувати технологію ОТТ.

Також раніше виникали певні проблеми при ліцензування мовників, які використовують радіочастотний ресурс, щодо визначення території охоплення мовлення. Новий документ передбачає при розрахунку ліцензійних розмірів брати до уваги потужність передавачів.

Також для провайдерів програмної послуги з'являється можливість вибору, в яких населених пунктах району працювати, - отримувати ліцензію на весь район, або на окремі поселення.

Затверджені зміни в методику розрахунків розмірів ліцензійного збору будуть передані Державному комітету телебачення і радіомовлення для організації громадського обговорення та передачі Кабінетові міністрів України на затвердження.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розпочала розслідування за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами Нацради з питань телерадіомовлення.