ua en ru

Український ринок страхування життя повернеться на докризовий рівень в 2011 р., - учасник ринку

Український ринок страхування життя повернеться на докризовий рівень не раніше 2011 р. Таку думку висловив журналістам заступник генерального директора "Аліко Україна" Димитр Крисанов, передає кореспондент РБК-Україна.

"До кризи збір премій в цьому сегменті досяг 1 млрд грн, цього року ми ще не вийдемо на цей рівень, можливо, в 2011 р., в кращому разі", - сказав він.

За оцінками експерта, потенційно обсяг українського ринку досягає 20 млрд грн. "В Україні проникнення послуги страхування життя складає всього 5-6%, тоді як в розвинених країнах цей показник перевищує 100%, тобто на одного жителя доводиться більше одного страхового поліса", - пояснив Д.Крисанов. На його думку, розвитку цього бізнесу сприятиме пенсійна реформа, гармонізація законодавства, зміна відношення населення до цієї послуги.

Президент Ліги страхових організацій України Наталія Гудима також вважає, що "ринок страхування життя виходить з кризи". "Ми відзначаємо приріст страхових платежів. За наслідками 2010 р. приріст в порівнянні з 2009 р. складе до 9%", - сказала вона. У 2009 р. премії по страхуванню життя в Україні склали 665,6 млн грн.