ua en ru

Український партизан у Київській області ліквідував щонайменше 12 окупантів

Український партизан у Київській області ліквідував щонайменше 12 окупантів Фото: український партизан самостійно ліквідував 12 окупантів (Getty Images)

Один із членів опору під час окупації Київської області героїчно допомагав українським військовим проводити розвідку та знищувати російських окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

Чоловік з позивним "Вовк" від початку російського вторгнення прийняв рішення допомогти ЗСУ боротися з ворогом. Він передавав дані про ворожі позиції.

Крім того, у бійця була власна мисливська та спортивна зброя, з якою він зробив кілька успішних вилазок. Зокрема, він ліквідував 12, окупантів які патрулювали й охороняли територію поряд із храмом УПЦ МП. Вороги використовували храм як опорний пункт і склад із медикаментами та паливом.

Під час спроби прориву десанту в бік Києва член опору влаштував засідку. З 100 метрів він знищив російських солдатів, які їхали зверху на БТР. Точну кількість убитих встановити складно. Також "Вовк" допомагав евакуюватись мирним жителям. Він зміг вивести 23 осіб, з них 9 - діти.

Коли окупанти оголосили полювання на партизана, ЗСУ вивели "Вовка" на підконтрольну територію.