ua en ru

Український омбудсмен має намір відвідати російських ГРУшников в СІЗО

Український омбудсмен має намір відвідати російських ГРУшников в СІЗО Фото: Олександр Александров Євген Єрофєєв

Близько місяця тому Лутковська вже відвідувала росіян в госпіталі

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська має намір найближчим часом відвідати затриманих в районі міста Щастя (Луганська обл.) працівників Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, яких днями перевели в слідчий ізолятор. Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена.

За словами представника омбудсмена Михайла Чаплыги, близько місяця тому Лутковська вже зустрічалася з затриманими росіянами у військовому госпіталі.

"Уповноважений була у них, спілкувалася з ними. Спілкування тоді було позитивним, вони висловили вдячність за умови утримання та лікування. Одне прохання прозвучала - один з них не міг зв'язатися по телефону з рідними, ми доповіли про це російській стороні і попросили посприяти у вирішенні цього питання", - розповів представник омбудсмена Михайло Чаплига.

У прес-службі Нацбанку також повідомили, що 3 серпня уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова направила офіційний лист Валерії Лутковської з проханням особисто відвідати росіян Александрова і Єрофєєва в СІЗО.

Нагадаємо, Александров і Єрофєєв були переведені з госпіталю в СІЗО увечері 29 липня.