ua en ru

Український океанічний флот вперше за 19 років отримав прибуток

Український океанічний флот вперше за 19 років отримав прибуток Фото: міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий

Успішних результатів вдалося досягти завдяки системним реформам

Комерційні кораблі Державного агентства рибного господарства вперше за 19 років принесли прибуток, який склав 23 млн гривень. Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий під час звіту про роботу міністерства за минулий рік, в рамках засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

Зазначено, що успішних результатів вдалося досягти завдяки системним реформам. Так, наприклад, реформовані органи рибоохорони.

"У прийнятому бюджеті на 2017 рік передбачено додаткове фінансування у розмірі 40 млн гривень на рибний патруль. Це найбільша сума, виділена в рамках держбюджету за останні 10 років для оснащення органів рибоохорони", - заявив Кутовий.

Повідомляється, що новий рибний патруль вже працює у 6 областях (Київська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Дніпропетровська). Незабаром планується запуск ще у 15 областях.

Також внаслідок ефективного контролю з боку рибоохоронного патруля почалася детінізація промислового вилову. За підсумками 9 місяців роботи патруля вона склала 40%.

Нагадаємо, раніше Кутовий заявив, що Україна за рік суттєво наростила зовнішньоторговельний обіг продукції АПК.