ua en ru

Український офіцер Дем'яненко продовжує перебувати в полоні у російських військових, - МО України

Капітан другого рангу В'ячеслав Дем'яненко станом на 30 березня залишається в Севастополі в полоні у російських військових.

Капітан другого рангу В'ячеслав Дем'яненко станом на 30 березня залишається в Севастополі в полоні у російських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Російські військові без надання пояснень продовжують утримувати українського офіцера в ув'язненні в комендатурі Чорноморського флоту", - повідомляє прес-служба.

Так, в МЗС України вже надійшло звернення від родичів Дем'яненка з проханням звільнити його.

"Українські державні структури, намагаються вести переговори з російським військовим командуванням з вимогою негайно випустити захопленого командира", - підкреслюється в повідомленні Міноборони.

Нагадаємо, 26 березня глава кримського медіацентру Міноборони України Владислав Селезньов повідомив у своєму Facebook, що затримані раніше військами РФ офіцери української армії і флоту звільнені з полону. У списку звільнених також фігурував капітан другого рангу В'ячеслав Дем'яненко.

23 березня керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що в Криму затриманий командир української частини А4398 в Севастополі В'ячеслав Дем'яненко. Незабаром Міноборони України підтвердило цю інформацію.

Пізніше стало відомо, що Дем'яненко тримають в ув'язненні в комендатурі ЧФ РФ в Севастополі.